Prilikom posete čačanskoj radionici za izradu torti i kolača Dessert predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kazao je da je to preduzeće dobar primer kako u uvođenju dualnog obrazovanja u Srbiji mogu da učestvuju i preduzetnici, s obzirom da kod njih rade učenice iz Čačka koje će kasnije dobiti i posao.

cadez2

Predsednik Privredne komore Srbije rekao je da vlada dosta radi na suzbijanju sive ekonomije i dodao da čačanski Dessert uspešeno radi već 25 godina, iako izmiruje sve obaveze prema državi, a takmiči se sa nelojalnom konkurencijom odnosno onima koji rade na crno. Najavio je da će PKS sa Privrednom komorom Austrije 9. marta potpisati memorandum o razumevanju koji predviđa uvođenje dualnog obrazovanja i u sektor usluga – turizam, ugostiteljstvo, banke, špediciju i drugo.

cadez3

Marko Čadež je kazao da će PKS posredovati u rešavanju problema oko autorskih prava za izradu torti na kojima su likovi diznijevih junaka i da će biti pronađen odgovarajući model saradnje. Zorica Selaković vlasnica Dessert-a je istakla da je za njih to trenutno najveći problem. U Hrvatskoj je zabranjena proizvodnja i prodaja torti s likovima iz popularnih crtanih filmova, a očekuje se da se taj zemljotres proširi i na Srbiju.

cadez4

Razvoj preduzetništva prioritet za Vladu Srbije i zato je 2016. proglašena godinom preduzetništva u našoj zemlji rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež u Čačku prilikom razgovora sa Udruženjem poslovnih žena "Nadežda Petrović" i gradskim rukovodstvom i istakao da je razvoj preduzetništva, zajedno sa rastom izvoza i velikim investicijama, pokretač srpske privrede.

Prenose mediji- B92 (Tanjug), Ozonpress. Fotografije preuzete sa Ozonpress.

Priču o poseti Marka Čadeža pročitajte na Ozonpressu

Prilog emitovan na TV Galaksija 32 pogledajte ovde 

Prilog emitovan na TV Telemark ovde

Prilog emitovan na youtube kanalu Privredne komore Srbije ovde